Venerdì 29 Settembre, aggiornato alle 17:07

Jornades d’Intercanvi Cultural a l’Alguer, 40 catalani in città

Jornades d’Intercanvi Cultural a l’Alguer, 40 catalani in città

Del 12 al 15 d’octubre se celebren a l’Alguer les XIV Jornades d’Intercanvi Cultural, organitzades per la Societat Verdaguer, la Societat Catalana de Llengua i Literatura (filial de l’Institut d’Estudis Catalans) i la Càtedra Verdaguer d’Estudis Literaris de la Universitat de Vic. Des de les primeres, que van tenir lloc a Mallorca el 2006, van resseguint diferents espais de les terres de llengua catalana, sempre amb l’objectiu de conèixer i difondre la realitat cultural i social dels llocs visitats, d’establir-hi contactes i d’estrènyer llaços de germanor.
Per a aquestes jornades alguereses ─que compten amb el suport i la col·laboració de la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Itàlia (Ofici de l’Alguer) i de l’Institut d’Estudis Catalans─ s’han desplaçat a Sardenya una quarantena de participants que, procedents de tota l’àrea lingüística catalana, són membres de les societats organitzadores i, per tant, estan vinculats al món cultural i acadèmic.
Les activitats dels quatre dies comencen dimecres al migdia amb una recepció a l’Ajuntament de l’Alguer i inclouen quatre conferències, que aniran a càrrec de Joan-Elies Adell, Llorenç Soldevila, Francesc Ballone i Mia Güell. A més a més, hi ha prevista la realització de visites i rutes literàries per la ciutat i els entorns, una intervenció d’Àngel Maresca, la Coral Polifònica Algueresa, i fins i tot un desplaçament a Sàsser. La programació completa de totes les activitats es pot consultar a l’enllaç següent:

https://ja.cat/jornadesalguer

Dal 12 al 15 ottobre si svolgeranno ad Alghero le XIV Giornate di Scambio Culturale, organizzate dalla Società Verdaguer, dalla Società Catalana di Lingua e Letteratura (filiale dell’Institut d’Estudis Catalans) e dalla Cattedra Verdaguer di ‘Studi Letterari della Università di Vic. Dal primo, avvenuto a Maiorca nel 2006, hanno seguito diversi spazi nei paesi di lingua catalana, sempre con l’obiettivo di conoscere e diffondere la realtà culturale e sociale dei luoghi visitati, di stabilire contatti e stringere i legami di fratellanza.
Per questi giorni ad Alghero ─ che si avvalgono del supporto e della collaborazione della Delegazione del Governo della Generalitat di Catalunya in Italia (Ufficio Alguer) e dell’Instutut d’Estudis Catalans─ si sono recati in Sardegna, una quarantina di partecipanti che, provenienti da ogni parte dell’area di lingua catalana, sono membri delle società organizzatrici e, quindi, sono legate al mondo culturale e accademico.
Le attività di quattro giorni iniziano mercoledì a mezzogiorno con un ricevimento presso il municipio di Alghero e comprendono quattro conferenze, che saranno tenute da Joan-Elies Adell, Llorenç Soldevila, Francesc Ballone e Mia Güell. Inoltre, sono previste visite e percorsi letterari attraverso la città e i suoi dintorni, un intervento di Àngel Maresca, il Coro Polifonico Alguerese e persino una visita a Sassari.


Condividi:


Utilizzando il sito, accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra. maggiori informazioni

Questo sito utilizza i cookie per fornire la migliore esperienza di navigazione possibile. Continuando a utilizzare questo sito senza modificare le impostazioni dei cookie o cliccando su "Accetta" permetti il loro utilizzo.

Chiudi