Domenica 21 Luglio, aggiornato alle 14:54

Diumenge 5 i dilluns 6 de maig a l’Alguer les celebracions de Sant Joan de la Porta Llatina

Diumenge 5 i dilluns 6 de maig a l’Alguer les celebracions de Sant Joan de la Porta Llatina

Les celebracions de l’edició de enguany de Sant Joan de la Porta Llatina s’obriran diumenge 5 de maig a les 18:00 en la sala conferències de Sant Francesc, amb el salut de les autoritats i dels representants de les associacions organitzadores: Giuseppe Tilloca, president de l’Obra Cultural de l’Alguer, i Mauro Mulas, delegat de la Plataforma per la Llengua a l’Alguer.
Successivament, és prevista la conferència temàtica de la mestra valenciana Oreto Domènech Masià, intitulada El cosmos femení a les rondalles valencianes, i a seguir lo contacontes de rondalles valencianes a càrrec dels minyons i minyones de l’institut de secundària l’Estació d’Ontinyent i la
lectura de rondalles alguereses a cura de l’Escola de Alguerés-Centre Cultural Antoni Nughes. Tancarà la tardada Àngel Maresca que mos presentarà una rondalla cantada.
Dilluns 6 de maig, a les 18.00 en la sala conferències de Sant Francesc, Carlo Sechi, director de l’Obra Cultural de l’Alguer, obrirà la tardada amb la introducció a la festa, a seguir l’activista cultural Pere Lluís Alvau interpretarà Les Cobles de la Conquista dels Francesos. Tancarà la primera part de la programació Mauro Mulas, delegat de la Plataforma per la llengua a l’Alguer, que presentarà l’estudi Les Cobles, element ritual del vot.
A les 19.00 al claustre de Sant Francesc tenguerà lloc la cerimònia del vot, amb l’execució del cant Tristes Erant Apostoli interpretat de la Coral Logudoro de Usini dirigida del mestre Dario Pinna. Seguirà la lectura de la Relació a cura del pregoner Pere Lluís Alvau i, a continuació, l’execució de Les Cobles de la Conquista dels Francesos, acompanyades de la Coral Logudoro de Usini (dir. Dario Pinna), i dels minyons de la Coral Mans Manetes (dir. Claudio Gabriel Sanna) amb les veus solistes de Claudio Gabriel Sanna, Franca Masu i Ester Formosa. Als instruments: Claudio Gabriel Sanna (guiterra llaüt), Paolo Zuddas & Tomborins de la Coral Mans Manetes (percussions), Ricardo Cherchi i Viola Chiavetta (violes), i Nico Casu (tromba). Arranjament i música de Claudio Gabriel Sanna, direcció musical i artística de Dario Pinna i Claudio Gabriel Sanna.
A les 19.30 l’execució del cant continuarà de manera itinerant amb la participació dels Cavalls Cotoners de la Piccola Compagnia di Teatro, seguint lo següent itinerari: Carrer Major (via Carlo Alberto), carrer de la Mercet (via Roma), carrer de Les Arjoles (via Simon), carrer del Quarter (via Gilbert Ferret), carrer
del Bisbe (via Principe Umberto), plaça del Bisbe (Piazza del teatro).
A les 20.00 al Teatre Cívic Gaví Ballero, després dels saluts dels organitzadors, tenguerà lloc lo concert de la Coral Mans Manetes dirigida del mestre Claudio Gabriel Sanna. Als instruments: Claudio Gabriel Sanna (guiterra), Salvatore Maltana (baix), Paolo Zuddas (percussions), i Dario Pinna (violí). L’entrada és gratuïta.

 

I festeggiamenti previsti per l’edizione di quest’anno della festa di Sant Joan de la Porta Llatina si apriranno domenica 5 maggio alle ore 18.00 nella sala delle conferenze del complesso di San Francesco, con il saluto delle autorità e dei rappresentanti delle associazioni organizzatrici: Giuseppe Tilloca, presidente dell’Obra Cultural de l’Alguer, e Mauro Mulas, Delegato della Plataforma per la Llengua ad Alghero.
Successivamente, è prevista la conferenza tematica della maestra valenziana Oreto Domènech Masià, intitolata El cosmos femení a les rondalles valencianes, alla quale seguirà il contacontes de rondalles valencianes a cura dei ragazzi della scuola media l’Estació d’Ontinyent (València) e la lettura de rondalles alguereses a cura de l’Escola de Alguerés-Centre Cultural Antoni Nughes. Chiuderà la serata Àngel Maresca lo Barber con la presentazione di una rondalla cantada.
Lunedì 6 maggio, alle ore 18.00 nella sala delle conferenze del complesso di San Francesco, Carlo Sechi, direttore dell’Obra Cultural de l’Alguer, aprirà la serata con la presentazione della festa. A seguire, l’attivista culturale Pere Lluís Alvau interpreterà Les cobles de la conquesta dels francesos. Per chiudere la prima parte della programmazione prevista, Mauro Mulas, delegato della Plataforma per la Llengua ad Alghero, presenterà lo studio Les cobles, element ritual del vot.
Alle 19.00 presso il chiostro di San Francesco, avrà luogo la cerimonia del voto, con l’esecuzione del brano Tristes Erant Apostoli a cura del Coro Logudoro di Usini, diretto dal maestro Dario Pinna. Seguirà la lettura della Relació a cura del pregoner Pere Lluís Alvau e, a continuazione, l’esecuzione delle Cobles
de la Conquista dels Francesos, accompagnate dal Coro Logudoro di Usini (dir. Dario Pinna) e dei bambini della Coral Mans Manetes (dir. Claudio Gabriel Sanna), con le voci soliste di Claudio Gabriel Sanna, Franca Masu ed Ester Formosa. Accompagnano i musicisti: Claudio Gabriel Sanna (chitarra
liuto), Paolo Zudda & Tomborins della Coral Mans Manetes (percussioni), Riccardo Cherchi e Viola Chiavetta (viole), Nico Casu (tromba). Arrangiamenti e musica di Claudio Gabriel Sanna, direzione musicale e artistica a cura di Dario Pinna e Claudio Gabriel Sanna.
Alle ore 19.30, partendo dalla chiesa di San Francesco, l’esecuzione del canto continuerà in maniera itinerante con la partecipazione dei Cavalls Cotoners della Piccola Compagnia di Teatro, seguendo l’Itinerario di cui sotto:
Carrer Major (via Carlo Alberto), carrer de la Mercet (via Roma), carrer de Les Arjoles (via Simon), carrer del Quarter (via Gilbert Ferret), carrer del Bisbe (via Principe Umberto), plaça del Bisbe (Piazza del teatro).
Alle ore 20.00 al Teatro Civico Gaví Ballero, subito dopo il saluto degli organizzatori, avrà luogo il concerto della Coral Mans Manetes diretta dal maestro Claudio Gabriel Sanna. Agli strumenti: Claudio Gabriel Sanna (chitarra), Salvatore Maltana (Basso), Paolo Zuddas (percussioni), e Dario Pinna (violino). L’ingresso è gratuito.


Condividi:


Utilizzando il sito, accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra. maggiori informazioni

Questo sito utilizza i cookie per fornire la migliore esperienza di navigazione possibile. Continuando a utilizzare questo sito senza modificare le impostazioni dei cookie o cliccando su "Accetta" permetti il loro utilizzo.

Chiudi