Venerdì 21 Giugno, aggiornato alle 14:15

Les celebracions de Sant Joan de la Porta Llatina, divendres 5 de maig amb Pere Lluís Alvau, Claudio Gabriel Sanna i Franca Masu

Les celebracions de Sant Joan de la Porta Llatina,  divendres 5 de maig  amb Pere Lluís Alvau, Claudio Gabriel Sanna i Franca Masu

Les celebracions de l’edició de enguany de Sant Joan de la Porta Llatina, se obriran divendres 5 de maig a les 18:30 en la sala conferències de Sant Francesc amb el salut de les autoritats, i dels presidents de les associacions organitzadores, Giuseppe Tilloca (Obra Cultural) i Òscar Escuder (Plataforma per la Llengua).

A continuació de la tardada, és prevista la conferència temàtica a damunt de la festa de Sant Joan de la Porta Llatina, que començarà amb la introducció de Mauro Mulas, intitulada “Sant Joan en Maig: Una festa gran, laica i longeva”. Seguirà la relació de Giacomo Oppia, intitulada “La Festa di San Giovanni ante Portam Latinam e l’antica rivalità tra Sassari e Alghero”. Moderador de la tardada Carlo Sechi, director de l’Obra Cultural de l’Alguer.

A les 20.00h al Claustre de Sant Francesc tenguerà lloc la Cerimònia del Vot, amb la lectura de la Relació de la Conquista dels Francesos, a cura de Pere Lluís Alvau, i l’execució del cant Cobles de la conquista dels francesos, a cura de les veus solistes de Claudio Gabriel Sanna i Franca Masu, que sigueran acompanyades de instruments d’arc, flauta i percussions i la Coral Logudoro de Usini. Arranjament i música, són curats de Claudio Gabriel Sanna, mentre la direcció musical i artística és a cura de Dario Pinna i Claudio Gabriel Sanna.

A les 20.30h, l’execució del cant continuarà de manera itinerant. Articulada en tres estacions, és prevista l’execució de les Cobles de la conquista dels francesos, seguint lo següent itinerari:

1ra Estació: Portal Iglésia de Sant Francesc

Carrer Major (via Carlo Alberto) > Quatre Cantonades > Carrer del Quarter (via Gilbert Ferret) > Carrer del Bisbe
2na Estació: Plaça del Teatre

Carrer del Bisbe > Carrer de Santa Anna > Carrer de Santa Bàrbara > Sagrat de la catedral
3ra Estació: Sagrat de la Catedral

La festa és patrocinada del Municipi de l’Alguer i de la Fondazione Alghero.


Condividi:


Utilizzando il sito, accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra. maggiori informazioni

Questo sito utilizza i cookie per fornire la migliore esperienza di navigazione possibile. Continuando a utilizzare questo sito senza modificare le impostazioni dei cookie o cliccando su "Accetta" permetti il loro utilizzo.

Chiudi