Giovedì 25 Luglio, aggiornato alle 13:57

30 anys del Centre de Recursos Pedagògics “Maria Montessori” de l’Alguer

30 anys del Centre de Recursos Pedagògics “Maria Montessori” de l’Alguer

30 anys del Centre de Recursos Pedagògics “Maria Montessori” de l’Alguer

Dimecres 20 de març, a les sis i mitja de la tarda, en la sede de l’Òmnium Cultural de l’Alguer, al carrer de La Marmora, 64, tenguerà lloc una conferència amb títol  30 anys del Centre de Recursos Pedagògics “Maria Montessori” , a càrrec del prof. Andreu Bosch i Rodoreda (Universitat de Barcelona), primer coordinador del Centre.
Lo Centre de Recursos Pedagògics “Maria Montessori”, naix al 1994 com a extensió de la Càtedra de Llengua i Literatura Catalanes de la Universitat de Sàsser, amb el suport d’Òmnium Cultural de l’Alguer; teniva la funció de formar mestres i professors per l’ensenyament de l’alguerés en les escoles de la ciutat  i de crear materials didàctics i publicacions en alguerés endiriçades sobretot als minyons.  Endemés, lo Centre de Recursos,  per tants anys ha organitzat l’Escola d’Estiu, un curs de formació i ajornament per ensenyants reconeixut del Proveditorat als Estudis de Sàsser,  i també  lo Projecte Palomba, un projecte que per 11 anys ha ofert l’ensenyament de l’alguerés a dins de les escoles, en horari curricular, a centenars de minyons.

Andreu Bosch i Rodoreda, Doctor de recerca en Filologia Catalana, del 2000 és professor associat de lingüística catalana a la Universitat de Barcelona. És estat lo primer professor de català a la Universitat de Sàsser  (1993-1996) i el primer coordinador del Centre de Recursos Pedagògics Maria Montessori de l’Alguer (1994-1996). Ha publicat diversos llibres i artículs de recerca sobre el català de l’Alguer, com “El lèxic alguerès de l’agricultura i la ramaderia entre els segles XVII i XVIII” (2012), “El català de l’Alguer” (2002), “Els noms de la fruita a l’Alguer” (1999) i les “Històries de l’Alguer, entre la marina i la campanya” (1996); ha coordinat l’edició en alguerès de “Tintín al país de l’or negre” (1995), amb el Grup de Joves del Centre Montessori i la revista “Mataresies. Periòdic al servici dels minyons“, amb el Grup de Mestres.

 

***      ***      ***

Mercoledì 20 marzo, alle ore 18.30, nella sede dell’Òmnium Cultural de l’Alguer, in via La Marmora, 64, avrà luogo una conferenza dal titolo  30 anys del Centre de Recursos Pedagògics “Maria Montessori”, tenuta dal prof. Andreu Bosch i Rodoreda (Università di Barcellona), primo coordinatore del Centre.

Il Centre de Recursos Pedagògics “Maria Montessori”, nasce nel 1994 come estensione della Cattedra di Lingua e Letteratura Catalana dell’Università di Sassari, col supporto di Òmnium Cultural; aveva la funzione di formare maestri e professori per poter insegnare algherese nelle scuole cittadine e di creare materiali didattici e pubblicazioni in algherese rivolte principalmente ai bambini. E inoltre, il Centre de Recursos, per tanti anni ha organizzato l’Escola d’Estiu, un corso di formazione ed aggiornamento per insegnanti riconosciuto dal Provveditorato agli Studi di Sassari, ed anche il Progetto Palomba, un progetto che per 11 anni ha offeto l’insegnamento del’algherese nelle scuole, in orario curriculare, a centinaia di bambini e ragazzi.

Andreu Bosch i Rodoreda, Dottore di ricerca in Filologia Catalana, dal 2000 è professore associato di linguistica catalana all’Università di Barcellona. È stato il primo docente di catalano all’Università di Sassari (1993-1996) e il primo coordinatore del Centre de Recursos Pedagògics Maria Montessori di Alghero (1994-1996). Ha pubblicato libri e articoli di ricerca sul catalano di Alghero, fra i quali: “El lèxic alguerès de l’agricultura i la ramaderia entre els segles XVII i XVIII” (2012), “El català de l’Alguer” (2002), “Els noms de la fruita a l’Alguer” (1999) e “Històries de l’Alguer, entre la marina i la campanya” (1996). Ha coordinato l’edizione in algherese di “Tintín al país de l’or negre” (1995), con il Grup de Joves del Centre Montessori e la revista “Mataresies. Periòdic al servici dels minyons“, con il Grup de Mestres.
 


Condividi:


Utilizzando il sito, accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra. maggiori informazioni

Questo sito utilizza i cookie per fornire la migliore esperienza di navigazione possibile. Continuando a utilizzare questo sito senza modificare le impostazioni dei cookie o cliccando su "Accetta" permetti il loro utilizzo.

Chiudi