Domenica 26 Maggio, aggiornato alle 15:17

L’alguerès Gavino Balata i Regan és el guanyador del XXXII premi Ferran Canyameres de novel·la

L’alguerès Gavino Balata i Regan és el guanyador del XXXII premi Ferran Canyameres de novel·la

Jordi Ortiz Casas s’ha endut el XXXV premi de narracions curtes Ferran Canyameres i  Jordi Torrents Reynés ha sigut premiat en la tercera edició del premi de teatre Àngels Poch

Terrassa, 28 de juny de 2023 – Com cada any des del 1994, quan arriba l’estiu se celebra a Terrassa la Nit del Misteri, l’entrega dels premis literaris organitzats per Òmnium Terrassa i en els quals s’entreguen un total de 6 premis.

El premi principal, el Ferran Canyameres de novel·la, que enguany arriba a la seva 32a edició, se l’ha endut Gavino Balata i Regan, de l’Alguer, amb l’obra “Soldats Abandonats”. El premi Ferran Canyameres és el premi de novel·la d’intriga més antic del país en el seu gènere i amb la dotació més alta, de 5,500 €, juntament amb la publicació del llibre gràcies al suport de Pagès Editors i el patrocini de MútuaTerrassa.

El terrassenc Jordi Torrents Reynés ha sigut premiat amb el III premi de teatre Àngels Poch, amb l’obra “Prefereixo que m’ho expliquis”, que serà editada gràcies al patrocini de la família Poch.

El premi Ferran Canyameres de narracions curtes, en la seva 35a edició, s’ha atorgat a Jordi Ortiz Casas, de Barcelona, per l’obra “Un préstec, dos préstecs, tres préstecs”.

Amb la voluntat d’acostar aquest gènere als més joves, en la Nit del Misteri també es lliuren dos guardons adreçats als escolars: el Premi Maria Rovira -29a edició- i el Premi M. Montserrat Oller -22a edició-, dirigit als alumnes d’ensenyament secundari i postobligatori, i als de cicle superior de Primària, respectivament. El 29è premi Maria Rovira de narracions curtes per a alumnes d’ensenyament secundari ha recaigut en la categoria de 1r i 2n d’ESO a Marcos Ávila Pérez de l’Escola Andersen de Terrassa per l’obra “El cas”. En la categoria de 3r i 4t d’ESO el premi ha estat per Maria Garcia Sarrión, de també l’Escola Andersen, per l’obra “El cop definitiu”. I el premi per a la categoria de batxillerat i CFGM se l’ha endut Nara Mejías Urpina de l’institut Montserrat Roig de Terrassa per l’obra “Ella o jo”. Els premis que s’entreguen són gràcies al suport de Bon Preu Esclat i La Factoria Cultural de Terrassa. 

Pel que fa al 22è premi M. Montserrat Oller de narracions curtes per a alumnes de 5è i 6è de Primària, el premi al nivell de 5è ha estat per Valentina Casas Muñoz de l’escola Montcau – La Mola de Matadepera per l’obra “L’excursió a la muntanya” i el premi al nivell de 6è se l’ha endut Jassmin Aater de l’Escola Andersen de Terrassa per l’obra “Quin misteri!”. Els premis són possibles gràcies a la col·laboració de la llibreria La Temerària.

Apartat del gènere policíac, durant la Nit del Misteri des de l’any 2003, s’entrega també el premi de poesia Enric Gall, que promou l’exaltació dels valors ciutadans com el civisme, la convivència i els bons costums. En la seva 19a edició, l’ha guanyat José Luis García Herrera d’Abrera, amb el poemari “La llum d’una veu interior”.

Finalment, des del 2017 i amb la col·laboració de l’Escola d’Art i Disseny de Terrassa també entreguem el premi d’il·lustració al disseny de la portada del llibre recull de les obres premiades a la Nit del Misteri i que enguany s’ha emportat Marta Rodríguez Palau.

Pel que fa a la participació, del premi Ferran Canyameres de novel·la s’han recollit 19 obres, mentre que del premi Ferran Canyameres de narracions curtes se n’ha arribat a 30. El premi de Teatre Àngels Poch ha rebut 28 obres i el premi de Poesia Enric Gall 16.

__________________________________________

IT

Gavino Balata Regan di Alghero vince il XXXII premio Ferran Canyameres per i romanzi

Jordi Ortiz Casas ha vinto il XXXV premio Ferran Canyameres per racconti brevi e Jordi Torrents Reynés è ha conquistato la III edizione del premio per opere teatrali Àngels Poch

Terrassa, 28 giugno 2023 – Come ogni anno dal 1994, all’inizio dell’estate, Terrassa celebra la Nit del Misteri, organizzata da Òmnium Cultural Terrassa, durante la quale vengono consegnati un totale di 6 premi per opere letterarie.

Il riconoscimento principale, dedicato allo scrittore Ferran Canyameres, e dedicato ai romanzi gialli, quest’anno giunge alla sua 32a edizione, ed è stato vinto da Gavino Balata i Regan, di Alghero, con l’opera “Soldats abandonats”. Il premio Ferran Canyameres è il più antico premio per romanzi gialli di tutta la Catalogna ed è quello con la dotazione finanziaria più alta, di ben 5.500 euro. Oltre al premio in denaro, l’organizzazione rende possibile la pubblicazione del libro grazie al sostegno della casa editrice Pagès Editors di Lleida e alla sponsorizzazione di Mútua Terrassa. 

Jordi Torrents Reynés di Terrassa ha vinto il III premio teatrale Àngels Poch, con l’opera “Prefereixo que m’ho expliquis” che sarà pubblicata grazie al patrocinio della famiglia Poch.

Il Premio Ferran Canyameres per i racconti, giunto alla sua 35a edizione, è stato assegnato a Jordi Ortiz Casas, di Barcellona, per l’opera “Un prèstec, dos prèstecs, tres prèstecs”.

Con l’obiettivo di avvicinare questo genere letterario ai lettori più giovani, nel corso della Nit del Misteri vengono assegnati anche due premi rivolti alle scolaresche: il Premio Maria Rovira, giunto alla 29a edizione e  dedicato agli studenti dell’istruzione secondaria e post-obbligatoria, e il Premio M. Montserrat Oller di cui si celebra la 22a edizione, i cui destinatari sono gli studenti del ciclo superiore della Primaria. Il 29° Premio Maria Rovira per racconti brevi per studenti delle scuole secondarie sono andati a Marcos Ávila Pérez della Escola Andersen di Terrassa per l’opera “El cas”, a Maria Garcia Sarrión, anche lei della Escola Andersen, per l’opera “Il colpo finale”, a Nara Mejías Urpina del liceo Montserrat Roig di Terrassa per l’opera “Ella o jo”. Questi premi sono stati assegnati anche grazie al supporto degli sponsor Bon Preu Esclat e La Factoria Cultural de Terrassa. Per quanto riguarda il 22° Premio M. Montserrat Oller per racconti brevi sono risultati vincitori Valentina Casas Muñoz della scuola Montcau – La Mola de Matadepera con l’opera “L’excursió a muntanya” e a Jassmin Aater dell’Escola Andersen di Terrassa per l’opera “Quin misteri!”. Questi premi sono stati sponsorizzati dalla libreria La Temerària.

Oltre alle opere dedicate al genere giallo o poliziesco, dal 2003 nel corso della Nit del Misteri viene assegnato anche il premio di poesia Enric Gall, dedicato a scritti che promuovono ed esaltano i valori civici come la civiltà, la convivenza e le buone maniere. Il premio, giunto alla 19a edizione, è stato vinto da José Luis García Herrera d’Abrera, con la poesia “La llum d’una veu interior”.

Infine, dal 2017 e con la collaborazione della Escola d’Art i Disseny de Terrassa, è stato assegnato anche il premio illustrazione per il disegno della copertina del libro che raccoglie le opere premiate a La Nit del Misteri, vinto dalla disegnatrice Marta Rodríguez Palau.

In termini di partecipazione, sono state raccolte 19 candidature per la categoria romanzi e 30 per la categoria racconti brevi del premio Ferran Canyameres. Il Premio per opere teatrali Àngels Poch ha ricevuto 28 candidature mentre il Premio Enric Gall per la poesia ha ottenuto 16 partecipazioni.


Condividi:


Utilizzando il sito, accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra. maggiori informazioni

Questo sito utilizza i cookie per fornire la migliore esperienza di navigazione possibile. Continuando a utilizzare questo sito senza modificare le impostazioni dei cookie o cliccando su "Accetta" permetti il loro utilizzo.

Chiudi