Domenica 2 Aprile, aggiornato alle 23:24

Segona edició del CantAlguer, concurs per joves cantautors algueresos

  • In Avvisi
  • 22 Febbraio 2023, 10:06
Segona edició del CantAlguer, concurs per joves cantautors algueresos

Segona edició del CantAlguer, concurs per joves cantautors algueresos Lo concurs musical de Plataforma per la Llengua destinat a valoritzar los nous talents de la música en alguerés arriba a la segona edició

L’Alguer, 22 de febrer. CANTALGUER CONCURS PER JOVES CANTAUTORS DE L’ALGUER arriba a la segona edició. Al concurs musical de Plataforma per la Llengua poden participar artistes o grups
musicals d’edat entre 18 i 39 anys, nats o residents a l’Alguer d’almanco 7 anys. Lo projecte és una col·laboració amb l’Ofici de l’Alguer de la Delegació de la Generalitat de Catalunya, l’Obra Cultural de l’Alguer, Universitat Catalana d’Estiu i la Revista Enderrock i té lo patrocini del Municipi de  l’Alguer.

La proposta guanyadora siguerà premiada d’una juria d’experts durant una tardada final que tenguerà lloc diumenge 28 de maig. Los premis consistin en la registració d’un EP de 6 cançons a l’estudi Chicken Coop de l’Alguer i en numeroses ocasions de promoció com la participació a la Jornada Algueresa, organitzada de l’Obra Cultural de l’Alguer, a dins de la programació de la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada de Conflent (Catalunya Nord). Los 4 artistes seleccionats per la fase final del CantAlguer participaran al concert col·lectiu en ocasió de la Festa dels Focs de Sant
Joan organitzada de l’Obra Cultural de l’Alguer.

La música és una component assai important del patrimoni cultural alguerés en llengua catalana. La nostra ciutat, també si és la més petita comunitat catalanoparlant del domini lingüístic, ha vist
nàixer un gran número de cantants, amb una producció d’obres musicals. Com ha evidenciat lo documentari “L’Alguer, un pentagrama com un carrer” les cançons alguereses acompanyen la vida de tots i són un mecanisme fonamental per garantir que les pròximes generacions d’algueresos continuïn a parlar i a estimar la nostra llengua. Endemés, la cançó és un vehícul potent per promoure i projectar la cultura algueresa i los nostros artistes en tots los altros territoris de llengua catalana i en lo vast mercat de la música en català.

Després de l’èxit de la primera edició del concurs el 2022, que ha guanyat lo grup Arbre del Peix qui a breu traurà lo sou primer EP, Plataforma per la Llengua i los col·laboradors volen seguir encoratjant los joves artistes algueresos i, al mateix temps, assegurar un futur a la producció de música algueresa, amb nous estils, amb música i textos per tots los gustos.
Totes les informacions, los requisits de participació i lo regulament són disponibles a la pàgina web www.plataformallengua.cat/cantalguer. La data final per la presentació de les candidatures és lo 28 d’abril

  1. Comunicat de premsa / Comunicato stampa: https://www.plataforma-llengua.cat/que-fem/noticies/5714/segona-edicio-del-cantalguer-concurs-per-joves-cantautors-algueresos
  2. Web del concurs / Sito del concorso: https://www.plataforma-llengua.cat/cantalguer/

 

Seconda edizione del CantAlguer, concorso per giovani cantautori algheresi  Il concorso musicale della Plataforma per la Llengua pensato per valorizzare i nuovi talenti della musica in algherese arriva alla seconda edizione
Alghero, 22 febbraio. CANTALGUER
CONCURS PER JOVES CANTAUTORS DE L’ALGUER arriva alla seconda edizione. Al concorso musicale della Plataforma per la Llengua possono partecipare artisti o gruppi musicali di età compresa tra i 18 e i 39 anni, nati o residenti ad Alghero da almeno 7 anni. Il progetto è una collaborazione con l’Ufficio di Alghero della Delegazione della Generalitat de Catalunya, Obra Cultural de l’Alguer, Universitat Catalana d’Estiu e Revista Enderrock e gode del patrocinio del Comune di Alghero. La proposta vincitrice sarà premiata da una giuria di esperti durante una serata finale che si svolgerà il 28 maggio. I premi consistono nella registrazione di un EP di 6 canzoni presso lo studio Chicken Coop di Alghero e in numerose occasioni di promozione, come la partecipazione alla Jornada Algueresa organizzata dall’Obra Cultural de l’Alguer nel programma dell’Universitat Catalana d’Estiu, a Prada de Conflent (Catalunya Nord, Francia). Le 4 proposte finaliste di CantAlguer parteciperanno al concerto collettivo in occasione della Festa dels Focs de Sant Joan organizzata dall’Obra Cultural de l’Alguer.
La musica è una componente molto importante del patrimonio culturale algherese in lingua catalana. La nostra città, nonostante rappresenti la più piccola comunità catalanoparlante del dominio linguistico, ha dato i natali a un gran numero di cantanti, con una produzione di brani musicali. Come ha evidenziato il documentario “L’Alguer, un pentagrama com un carrer” le canzoni algheresi accompagnano la vita di tutti e sono un meccanismo fondamentale per garantire che le prossime generazioni di algheresi possano continuare a parlare e ad amare la nostra lingua. Inoltre, la canzone è un veicolo potente per la promozione e la proiezione della cultura algherese e dei suoi artisti in tutti gli altri territori di lingua catalana e nel vasto mercato della musica in catalano.
Dopo il successo della prima edizione del concorso nel 2022, vinta dal gruppo Arbre del Peix che pubblicherà a breve il suo primo EP, Plataforma per la Llengua e i collaboratori desiderano continuare a incoraggiare i giovani artisti algheresi e, allo stesso tempo, garantire un futuro alla produzione musicale in algherese, con nuovi generi e con musica e testi per tutti i gusti. Tutte le informazioni, i requisiti di partecipazione e il regolamento sono disponibili alla pagina web www.plataformallengua.cat/cantalguer. La data finale per la presentazione delle candidature è il 28 aprile

Condividi:


Utilizzando il sito, accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra. maggiori informazioni

Questo sito utilizza i cookie per fornire la migliore esperienza di navigazione possibile. Continuando a utilizzare questo sito senza modificare le impostazioni dei cookie o cliccando su "Accetta" permetti il loro utilizzo.

Chiudi