Venerdì 2 Dicembre, aggiornato alle 10:35

Presentato stamattina lo spettacolo “Mans manetes” che sabato sarà a teatro

Presentato stamattina lo spettacolo “Mans manetes” che sabato sarà a teatro

El projecte Mans manetes. L’Alguer: paraules, cançons i veus de minyons inclou temes cantats per minyons algueresos acompanyats d’artistes de tots els territoris de parla catalana.L’espectacle de presentació de ‘Mans Manetes’ es farà aquest dissabte a la tarda al Teatre Cívic de l’Alguer i comptarà amb la participació de molts dels músics que hi han participat.

L’Alguer, 18 de gener.- Els minyons de l’Alguer han començat a rebre aquest dijous el llibre-disc Mans manetes. L’Alguer: paraules, cançons i veus de minyons, una iniciativa de la Plataforma per la Llengua amb la col·laboració de Barnasants, el suport de la Generalitat de Catalunya i el patrocini del Municipi de l’Alguer i de la Fondazione Meta. Els infants de l’escola Maria Carta han rebut el llibre-disc a classe, l’han fullejat i, al mateix temps, han cantat algunes de les cançons que inclou juntament amb els músics Marc Serrats i Claudio Gabriel Sanna, dos dels productors d’aquest projecte.

Aquest llibre-disc neix amb l’objectiu d’oferir a les noves generacions d’algueresos – que no gaudeixen de gairebé cap tipus d’ensenyament en llengua catalana a l’escola, però que coneixen la llengua – un producte d’homenatge a la seva cultura. El disc conté un recull de cançons tradicionals i infantils de l’Alguer interpretades per un cor d’infants algueresos i músics dels territoris de parla catalana. En total es repartiran prop de 10.000 exemplars del llibre-disc Mans Manetes a tots els minyons de l’Alguer, al professorat i a la resta de la comunitat educativa.

El repartiment dels llibres ha anat a càrrec de la vicepresidenta de la Plataforma per la Llengua, Mireia Plana; de la delegada de l’ONG del català a l’Alguer, Irene Coghene; del director del festival Barnasants, Pere Camps; i de la regidora de Polítiques Culturals i Educatives de l’Alguer, Gabriella Esposito.

Prèviament, en una conferencia de premsa a la mateixa escola Maria Carta, Mireia Plana ha explicat que Mans Manetes busca “remarcar el valor de l’alguerès, com a patrimoni cultural i lingüístic català i universal, des d’una òptica moderna” i vol ser una “eina pedagògica i educativa que permeti als mestre i professors de l’Alguer de treballar a l’aula d’una manera lúdica i dinàmica la transmissió de la llengua catalana de l’Alguer”. Plana també ha recordat que “el català és una llengua parlada per més de 10 milions d’europeus en quatre estats diferents i el que volem és arribar a aquestes persones i treballar per garantir els seus drets lingüístics”.

Per la seva banda, Gabriella Esposito ha afirmat que “aquest CD i llibre és un instrument preciós i valuós per fer arribar la nostra llengua perquè els nostres infants coneguin i aprenguin la llengua algueresa” al mateix temps que ha agraït a l’ONG del català que faci aquest projecte perquè “forma part del nostre patrimoni lingüístic i cultural”.

El director del Festival Barnasants, Pere Camps, ha remarcat que “Les cançons es porten al cor i són la primera relació sentimental que tenim amb la nostra cultura i la nostra llengua” i ha destacat que aquest projecte forma part del cartell del Barnasants d’enguany. De fet, ‘Mans Manetes’ es presentarà a Barcelona el proper 23 de març.

Espectacle de presentació a l’Alguer

A la roda de premsa també s’ha explicat l’espectacle de presentació d’aquest llibre-disc. L’esdeveniment, per al qual s’han exhaurit ja totes les localitats, tindrà lloc aquest dissabte amb dues sessions, la primera a les 6 de la tarda i la segona a les vuit del vespre, al Teatre Cívic de l’Alguer. Aquest esdeveniment, adreçat a un públic familiar, té una durada de 90 minuts i ofereix, en directe, les cançons del disc, que s’han arranjat barrejant els sons de la cançó mediterrània amb les bases electròniques més modernes i trencadores. Sobre l’escenari hi actuaran noms com Meritxell Gené, Pau Alabajos, Marc Serrats, Arianna Cocozza o Angel Maresca, entre d’altres, que també han posat veu a alguns dels temes que en formen part. La producció artística del disc i de l’espectacle en directe ha anat a càrrec de Marc Serrats (Xerramequ) i de Raph Dumas i ha comptat amb la col·laboració del músic alguerès Claudio Gabriel Sanna.

Mans manetes. L’Alguer: paraules, cançons i veus de minyons és una producció de la Plataforma per la Llengua, amb la col·laboració de Barnasants, lo suport de la Generalitat de Catalunya i el patrocini del Municipi de l’Alguer i de la Fondazione Meta.

La Plataforma per la Llengua és una entitat social que té presència a la ciutat de l’Alguer i que treballa per ampliar i promoure l’ús i el coneixement de la llengua catalana als territoris on es parla, com és el cas de la ciutat sarda.

Descarregueu aquí el DOSSIER DE PREMSA del projecte Mans Manetes:

https://www.plataforma-llengua.cat/media/upload/arxius/ambits-treball/Dossier_%20MansManetes.pdf

 


Condividi:


Utilizzando il sito, accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra. maggiori informazioni

Questo sito utilizza i cookie per fornire la migliore esperienza di navigazione possibile. Continuando a utilizzare questo sito senza modificare le impostazioni dei cookie o cliccando su "Accetta" permetti il loro utilizzo.

Chiudi