Sabato 17 Aprile, aggiornato alle 22:20

Meteo ad Alghero: Meteo Alghero

Festival Barnasants, il concerto di Yasmin Bradi oggi all’Harlem Jazz Club di Barcellona

Festival Barnasants, il concerto di Yasmin Bradi oggi all’Harlem Jazz Club di Barcellona

L’ Alguer, 7 d’abril 2021. “Amb la llum d’una flor”, publicat al desembre del 2020, és lo primer disc solista de Yasmin Bradi, cantant algueresa amb una llonga i premiada carrera musical que ha decidit a enregistrar una recollida d’algunes de les cançons més representatives de la tradició algueresa i també catalana, mallorquina i valenciana. La primera presentació oficial del disc és programada amb un concert el 8 d’abril al Harlem Jazz Club de Barcelona, que se farà durant lo festival internacional de Cançó BarnaSants i en col·laboració amb la Plataforma per la Llengua, que treballa amb el festival per promoure l’intercanvi entre artistes algueresos i del resto del domini lingüístic.
La cantant, que lo mes passat ha recivit lo premi Donna Fidapa, amb aquest disc cerca de restablir, a través de la cançó tradicional algueresa que ella mateixa fa sua i que reinterpreta amb gust, elegància i gran personalitat, lo víncul amb la sua terra. L’ús d’instruments acústics en aqueix treball no és casual. És una opció que serveix per recordar aquellos sons calents, més íntims i autèntics que permeten a qui escolta de reviure les atmosferes evocadores i genuïnes típiques del passat, deixant espaci al futur també per nous experiments sonors.
Al disc també hi ha tres composicions d’autors contemporanis com “La neu”, que ella mateixa ha escrivit amb Francesco Ballone i amb la qual ha vincit lo premi Pino Piras i és arribada a la segona plaça dels prestigiosos Premis Andrea Parodi del 2010.
L’11 d’abril, Bradi tornarà a cantar a Barcelona, en duo amb el pianista Riccardo Pinna. Lo farà a l’escenari del “Assotziu Stream Festival”, un concert de tres dies que s’emitirà en línia i que és organitzat de l’associació Assòtziu de sos Sardos in Catalugna.
La música, el millor canal per compartir llengua i cultura
La música és estada sempre lo canal més vital i explorat per difondre la llengua i la cultura de l’Alguer. Yasmin Bradi canta en la sua llengua de molts anys. A l’any 1995 és diventada la solista principal de les cançons d’Antonello Colledanchise. Ensieme han vincit lo prestigiós Premi Faber (2002) per la cançó “Sem com ondes de Mar”, gràcies a la qual Bradi ha realitzat també un tour del Brasil.
Bradi, que és docent de música a l’escola Primària, ha fet d’ambaixadora de l’alguerés en diverses ocasions. Ha actuat a la Universitat Catalana d’Estiu, el principal lloc de trobada cultural del pancatalanisme que se celebra cada any a Prada de Conflent, i també al Festival Internacional “Creative Connexions” de Dublín. Després de viure calqui any a Barcelona per aprofundir lo sou estudi de la llengua catalana, al 2017 és estada convidada per primera vegada al Festival de Cançό BarnaSants, on ha cantat amb Rosa Zaragoza, un repertori de folklore tradicional d’origen sefardí, andalús i cristià. Al 2019 és estada convidada a portar la sua música a l’escenari de la Fira de Calella i de l’Alt Maresme.


Condividi:


Utilizzando il sito, accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra. maggiori informazioni

Questo sito utilizza i cookie per fornire la migliore esperienza di navigazione possibile. Continuando a utilizzare questo sito senza modificare le impostazioni dei cookie o cliccando su "Accetta" permetti il loro utilizzo.

Chiudi